margaryne z diety wyrzuc stanowczo. do rozpiski nie wprowadzaj gotowanego kurczaka, a kurczaka surowego, przed obrobka termiczna. olej rzepakowy z jednego posilku wymienilbym na oliwe z oliwek, zeby podbic troche kwasy o9. ostatni posilek ciezko nazwac posilkiem i to jeszcze w takiej ilosci, jak 300g nabialu - wrzuc normalny posilek zbilansowany. [...]
Waż wszystko przed obróbką termiczną ;-) Mięso niestety się "kurczy" pod wpływem temperatury, co za tym idzie jego gramatura jest mniejsza (nie mylić z mniejszą ilością białka)
No myślałem że ci to wytłumaczyłem wystarczająco, widzę że ktoś tu jest chyba lekko uzależniony od snickersa ;) Po pierwsze, orzechy w snickersie to prażone orzechy ziemne - dużo gorsze proporcje tłuszczowe niż w orzechach chociażby włoskich + prażenie powinno podnosić IG ( tak jak każda obróbka termiczna) . Po drugie , duże ilości cukru ( [...]
Skoro masz nocną zmianę, odżywiasz się jak w ciągu dnia. Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną i zachowuję takie same wartości. Wydaję mi się, że masz źle dobrane gramy poszczególnych produktów. Do rzeczy, tą kaszą mannę staraj się unikać, nie należy do znakomitych źródeł węglowodanów. Masz wiele produktów do wyboru jak (kasza gryczana, [...]
Dieta I Śniadanie 7.00 płatki owsiane+rodzynki 250ml mleka 2% białko z 2 jaj pomidor(lub inne warzywko) //dodaj źródło tłuszczy II Śniadanie (szkoła)9.45 kanapka(razowy)z serem białym półtłustym 2 plasterki + pomidor // spoko III Obiad 14.00 ryż Pół saszetki(po ugotowaniu cała waży ok 200g,a wiec zjem 100g) piers z kuraka do 250g sałatka z warzyw [...]
dodaj mleka jeszcze albo wody. Mateo chodzi o to ze suche płatki, nie sparzone, kiepsko sie przyswajaja, wolniej i gorzej.Nie zapominajmy ze to coś niedawno rosło i jest poczęsci nasieniem(wiec tak jak i mak , nieugotowany ryz, czy kasza i siemie lniane) nie poddane obróbce termicznej w sporej dla nas czesci sa wydalane.). Robienie sobie omleta z [...]
Wrzuć w ten sposób bo jest nieczytelnie http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html i makro przeklamane - 100 g makaronu to ponad 300 kcal - makaron - tak jak wszystko ważymy przed gotowaniem/smażeniem, inną obróbką termiczną. Za dużo odżywki i nabiału
[...] troche głupie ale musze je zadać: Czy do obliczania makroskładników brać wagę paszy (typu: kasza, ryż, strączkowe itp.) przed ugotowaniem czy po ugotowaniu? wszystko liczysz przed obrobka termiczna Bo ze 100gr ryżu z paczki po ugotowaniu robi mi się np. 200gr gotowego. Która waga mnie interesuje? interesuje Ci waga przed ugotowaniem czyli 100g
po przeanalizowaniu faktów muszę stwierdzić iz sie myliłem - zawsze warzymy przed obróbką termiczną !!! mieso równiez zatem jesli mamy 200 g piersi surowej, po usmazeniu wazy np. 150 g to wartosci odżywcze mamy nadal jak dla 200 g !!!! pozdr.
Nie ma sensu obcinać kalorii co dwa tygodnie. Obcinasz w momencie zastoju wagi. Ile wyszło Ci w zapotrzebowaniu? Bo sporo tych kalorii jest jak na redukcję. Rozkład makro sensowny. Miód wymieniłabym na świeże owoce. Chleb ograniczyła do jednej porcji dziennie, czy dwóch. Masz jeszcze kasze (gryczana, jęczmienna, jaglana), płatki owsiane, [...]
btw czy coś się dzieje z tym forum, czy po prostu prawdopodobnie program antymalware/antywirusowy blokuje mi dostęp? Bo coś mi się krzaczy strona i nie chce często załadować ("czas połączenia przekroczony" itp.)... Co do świeżych owoców nigdy nie miałem powodów ich demonizować, z wyjątkiem osób, które cierpią na pewne typów schorzeń przewlekłych [...]
Masz dopiero 16 lat, aż tak restrykcyjnej diety nie musisz trzymać. Niemniej, wpisuj produkty zawsze przed obróbką termiczną - nie po, wyrzuć te pestki z dyni oraz gainera. Warzywa powinny być dodatkiem do każdego posiłku ( różnokolorowe ), spożywasz kaszę jaglaną z jajkiem? jak to się je? Rzeczywiście dieta jest jałowa odżywczo. Na czym [...]
najlepiej jakbyś produkty podawał przed obróbką termiczną, np ile suchego ryzu jesz,czy pierś, wuglada na to że na tego jkotleta wlałeś 30g tłuszczu aby go usmażyć.
Produkty ważymy przed obróbką termiczną, wbijaj normalnie "mięso z piersi z kurczaka" i ilość. Bo po ugotowaniu, to na dwa gryzy %-) te 80g i to może być niejasne. No i wymieniaj mięso, na te bardziej tłuste, ryby też. Na kolację wrzuciłabym węglowodany.
Około treningowo unikaj składników o działaniu przeciwzapalnym i dużej dawki przeciwutleniaczy. Ryby z puszki to ubogie odżywczo produkty -celuj świeże zasobne w kwasy tłuszczowe omega-3 (DHA I EPA). Płatków owsianych jest zdecydowanie na wyrost, tak duża ilość może zafundować problemy trawienne, zresztą istnieje szeroka gama bardziej [...]